15 Mart 2012 Perşembe

Milyonlar Adalet İstiyor İnisiyatifi Kuruluşunu Açıklıyor...

Milyonlar Adalet İstiyor inisiyatifi 16 Mart 2012 Cuma günü saat 11.00’de  TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Lokalinde (5. Kat) yapacağı basın toplantısıyla kuruluşunu ve katılımcılarını açıklayacaktır.
Basın duyurusu metnini bilginize sunuyor, katılımınızı bekliyoruz.


                                                       Milyonlar Adalet İstiyor
AKP Hükümetinin “ileri demokrasi” adı altında başlattığı tasfiye hamlesi neredeyse bütün toplumsal muhalefet kesimlerini kapsayarak sürüyor. AKP baskı düzenini dayatıyor.
Adeta AKP’nin özel yargısı haline gelen Özel Yetkili Mahkemeler ve Terörle (Toplumla) Mücadele Yasası eliyle bütün muhalefet susturulmaya ve etkisizleştirilmeye çalışılıyor. 13,000 politik tutsakla Türkiye dünya birincisi oldu. Tutuklu gazeteci sayısında da bütün ülkeleri geçti.
2006 yılında siyasi iktidarın yenilediği TMY, sıkıyönetim yasası gibi işliyor. Her türlü demokratik hakkın önünde engel oluşturuyor.   
Adalet Bakanı çivisi çıkmış olan Özel Yetkili Mahkemeleri “ihtisas mahkemelerine ihtiyacımız var” diyerek hala savunuyor. Ancak Hrant Dink ve Sivas davalarından çıkan kararlar Özel Yetkili Mahkemelerin esas ihtisas alanının ne olduğunu gösteriyor: Adaletsizliği örgütlemek.
Bizse milyonların adalet mücadelesini örgütlemek için yola çıkıyoruz. 
Sendikalar, meslek örgütleri, siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri ve kurumlar, aydınlar, sanatçılar, kültür merkezleri, basın örgütleri, gazeteciler Toplumla Mücadele Yasası’nın ve Özel Yetkili Mahkemeler’in kaldırılması için birleşiyoruz.
Siz değerli basın çalışanlarını da bu birliği ilan edeceğimiz basın toplantısında aramızda görmek istiyoruz. Kurumlarımızın genel başkanları, temsilcileri, sözcüleri, milletvekilleri basın toplantısına katılım sağlayacaktır.

Basın Toplantısı:
Tarih: 16 Mart 2012 Cuma
Yer: TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Lokali (5. Kat)
Saat: 11.00


MİLYONLAR ADALET İSTİYOR İNİSİYATİFİ

..........................................................................................


Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP)
15 Mart 2012


İLETİŞİM: Necati ABAY-TGDP Sözcüsü,  GSM: 0535 929 75 86,
Facebook: Necati Abay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder